Хард Ендуро Корница

Стартов списък навигация | Класиране навигация | Класиране ендурокрос | Крайно класиране


Здравейте приятели на ендурото,
Община Гоце Делчев, Кметство Корница и Ендуро Клуб Корница имат удоволствието да Ви поканят на Трети кръг от BG X Enduro Championship 2021, който ще се проведе в Корница на 29-30 май 2021г.

В състезанието могат да участват само състезатели с валиден лиценз!

Карта с по-важните локации от състезанието.

БРИФИНГ ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ!

ВАЖНО!
Основните точки на състезанието са посочени на картата.
Раздаването на GPS устройствата ще бъде от 8:30 до 9:30 часа на Ендурокроса/Старт-финала на навигацията (вижте картата с основни точки по-горе и маршрут как да стигнете до там).
В двора на училището ще бъде охраняемия паркинг за мотори и ремаркета. Мястото е ограничено, затова коли и бусове ги оставяте извън двора по съседните улици. В близост до Ендурокроса/Старт-финала също има свободно място за бусове и ремаркета.
Ще има две обозначени места за оставяне на горивото за презареждане – първото е на охраняемия паркинг,  второто е на  Ендурокроса/Старт-финала.

Презареждането е едно за всички класове
Затваряне на трасето в 18 часа. Който не е стигнал до презареждането до 16:00 да не продължава.

Ред на стартиране: ПРО, Сеньор, Експерт, Стандарт, Жени, Джуниър

Няма асфалт и ограничение на скоростта.

 

БРИФИНГ класове ЕКСПЕРТ и СЕНЬОР
Обща дължина на трасето 65км по GPS. Презареждане на 40 км.
Очакват се валежи в дните преди навигацията, затова за предпочитане е да се кара с нови гуми.

На доста места се карат горски пътища затова бъдете внимателни по скоростните отсечки и кръстовища за коловози, туристи, джипове и дървари.
Трасето е маркирано с лента (червено-бяла) – само на отклоненията и по-особените места. Когато видите, че се включвате в друг път или пътека се оглеждайте, понеже на няколко места трасетата се пресичат.
След старта на 3 км пресичате река, директно влизате в тясно дере което ви отвежда в тунел. Не пресичайте през асфалта , който го направи ще бъде дисквалифициран.
На 4 км тракът ще ви изведе на малка язовирна стена, участъка ще бъде обезопасен с ленти, внимавайте да не ги пропуснете и да паднете в язовира. Участъкът ще бъде маркиран на трака с DANGER.

Клас ЕКСПЕРТ имате 1 един специален етап на 15км, ще бъде маркиран с SS-1 – представлява екстрийм. Който реши да го пропусне ще има наказание 15 мин. Контрола ще е по GPS. Има обход по пътека вдясно, който ще е изобразен с друг цвят.
Клас СЕНЬОР не карат SS-1, а директно минават по обхода без наказание.

На няколко места линията на трака ви се доближава до тази за връщане – следете си трака, маркери и ленти, като внимавайте да не влезете в обратната посока на движение. На по-особените места ще има хора, които да ви насочат или ще има поставена червено бяла лента – не заобикаляйте лентата, тъй като зад нея има подвеждащи пътеки, които неминуемо ще ви изведат на над 100 м от трака и ще получите наказание по GPS. 
В участък от около 700 м се движите по туристическа пътека, следвайте туристическата маркировка по дърветата.
На ключовите места на които тракът ви се отделя от останалите ще има табели с указана посока. 
Последните 14км са ви продължително спускане по пътеки и черни пътища до финала, като по средата сме предвидили само едно спускане и веднага след това качване за да не ви стане скучно. Няма асфалт и ограничение на скоростта.

 

 

 

Брифинг клас Стандарт, Жени, Джуниър.
Обща дължина на трасето 69км по GPS. Презареждане на 45 км. Препоръчително е всички да презаредят, предвид прогнозата за валежи, както и да се кара с нови гуми.

Трасето е малко по-трудно в сравнение със стандартното за класа, предвид че има доста повече пътеки, три от тях по-трудни на които ще осигурим хора да помагат в случай на необходимост.
На доста места се карат горски пътища затова бъдете внимателни по скоростните отсечки и кръстовища за коловози, туристи, джипове и дървари.

На всички важни отклонения и по-особени места, както и там където тракът ви се отклонява от останалите има поставена бяло-зелена лента и/или табели.
Когато видите, че се включвате в друг път или пътека се оглеждайте, понеже на няколко места трасетата се пресичат.

След старта на 3км пресичате река, директно влизате в тясно дере което ви отвежда в тунел. Не пресичайте през асфалта , който го направи ще бъде дисквалифициран.
На 4км тракът ще ви изведе на малка язовирна стена, участъка ще бъде обезопасен с ленти, внимавайте да не ги пропуснете и да паднете в язовира.Участъкът ще бъде маркиран на трака с DANGER.

В два участъка от около 700-900 м се движите по туристическа пътека, следвайте туристическата маркировка по дърветата.
Последните 11км са ви продължително спускане по пътеки и черни пътища до финала. Няма асфалт и ограничение на скоростта.

 

 

 

Брифинг клас ПРО.
Обща дължина на трасето 70км по GPS. Презареждане на 44 км.
Очакват се валежи в дните преди навигацията, затова за предпочитане е да се кара с нови гуми.
На доста места се карат горски пътища затова бъдете внимателни по скоростните отсечки и кръстовища за коловози , туристи, джипове и дървари.
Трасето е маркирано с лента (червено-бяла) – само на отклоненията и по-особените места. Когато видите, че се включвате в друг път или пътека се оглеждайте, понеже на няколко места трасетата се пресичат.
След старта на 3км пресичате река, директно влизате в тясно дере което ви отвежда в тунел. Не пресичайте през асфалта, който го направи ще бъде дисквалифициран.
На 4км тракът ще ви изведе на малка язовирна стена, участъка ще бъде обезопасен с ленти, внимавайте да не ги пропуснете и да паднете в язовира.Участъка ще бъде маркиран на трака с DANGER.
Имате 1 един специален етап на 42км, ще бъде маркиран с SS-1 – представлява екстрийм. Който реши да го пропусне ще има наказание 30 мин. Началото на екстрийма ще бъде маркирано с ленти. Ще има физическа контрола, която ще записва преминалите. Има обход, който ще е изобразен с друг цвят.
На няколко места линията на трака ви се доближава до тази за връщане – следете си трака, маркери и ленти, като внимавайте да не влезете в обратната посока на движение.
На по-особените места ще има хора, които да ви насочат или ще има поставена червено бяла лента – не заобикаляйте лентата, тъй като зад нея има подвеждащи пътеки, които неминуемо ще ви изведат на над 100 м от трака и ще получите наказание по GPS. 
В два участъка от около 700-900 м се движите по туристическа пътека, следвайте туристическата маркировка по дърветата.

 

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Петък, 28.05.2021
19.00-22.00 – предаване на GPS устройствата за качване на трак в „Бар Барчо“

Събота - Навигация, 19.05.2021
08.00-09.30 – обявяване на стартовия списък, раздаване на GPS устройствата
09.30-09.50 – откриване и брифинг за състезателите
10.00 – старт на първи участник

Неделя - Ендурокрос, 30.06.2020
09.00 – записване и свободни тренировки
10.00 – старт на първа серия
14.00 – край на състезанието
14.00 – Хилклаймб
14.30 – обявяване на предварителни резултати за ден 2 и двата дни общо. Подаване на контестации
15.00 – обявяване на окончателни резултати, награждаване на победителите

Такса за участие: Такса за участие в състезанието, включваща тениска за събитието е в размер на 50лв. и важи за записалите се онлайн до четвъртък 27 май, 23.59 часа. За записалите се след този срок таксата ще бъде 60лв. Клас Жени и Джуниър са без такса участие.

Осигурен охраняем парк за мотори и ремаркета в двора на училището за петък и събота вечер! 

В близост до ендурокроса има място за кемпери и каравани – отбелязано е на картата. Вода и ток има на разстояние от около 50м.

Ако желаете може да изпратите предварително надписани (с номер и клас) GPS устройства и такса участие до:

ЕКОНТ офис Неврокоп, гр. Гоце Делчев, за Асан Мохаремов Имамов, тел. 088 991 8558.

Най-късно до 27 май 2021г. трябва да сте ги изпратили.

В събота записване и качване на трак няма да има!

 

Трасета

Навигация: подробна информация за навигацията ще получите скоро.

Ендурокрос: естествени и изкуствени препятствия.

Класове: Мотори Про, Експерт, Сеньор, Стандарт, Жени, Джуниър

Награди: Осигурени предметни награди за призовите тройки във всички класове. Предметни награди за Хилклаймб, осигурени от БобиМХ.

Организатор: Ендуро Клуб Корница
Директор на състезанието: Байрям Уруч
Времеизмерване: Валентин Пантев
GPS Контрол: Николай Куков

Трасе координатори: Байрям Уруч, Емин Молаали, Мохарем Хаджибекир

Жури към BGX: Ради Попминчев, Бижо Бижев, Тодор Пашов

Връзка с организаторите:

  • Байрям Уруч: 089 604 6588
  • Емин Молаали: 089 788 8789
  • Мохарем Хаджибекир: 089 379 5364 

 

Места за настаняване: 
Оферта за настаняване в Хотел Парадайс, с Огняново (спонсор на състезанието)