EnduroX Alba-Damascena

Стартов списък навигация | Тракове | Класиране навигация | Класиране ендурокрос | Крайно класиране


Приятели, добре дошли сте на 5-ти кръг от Българският Екстремен  Ендуро Шампионат – EnduroX Alba-Damascena 2023.

Генерални спонсори на състезанието са Етнографски комплекс Дамасцена  и Алба Групс.

Карта с по- важните точки за състезанието

Брифинги за всички класове!

Джуниър и  жени

Трака е с дължина 39 км по GPS  , на 23 км има презареждане за който прецени че няма да му стигне горивото . Презареждането е само за този клас . Желаещите да заредят трябва да предадат гориво най късно до 10 часа. Трасето е маркирано с червено-бяла лента и е по горски пътища и леки пътечки. На 8 км. Се минава покрай село Ясеново , моля бъдете внимателни за пешеходци и  преминаващи автомобили. В гората е възможна поява на туристи , джипове и друга горска техника.

 

Стандарт

Трака е с дължина 69 км по GPS  , презареждането е на 41 км. Трасето е маркирано с бяла лента  „BULDOC”  . На 3 км имате точка Danger  бъдете внимателни , мястото представлява път през полето , който в края е отрязан . 50 метра преди края на пътя трябва да се завие наляво , Внимавайте много мястото предразполага да се кара бързо по пътя.  Имате две точки Attencion  който са пресичане на асфалтови пътища в региона на местност Узана . Трасето минава по горски пътища и пътеки с малка и средна трудност. Терена в началото до 15 км е каменист  , след това се кара в букови гори . В гората е възможна поява на туристи , джипове и друга горска техника , бъдете внимателни особено по по-главните пътища.

 

Сеньор

Трака е с дължина 66 км по GPS  , презареждането е на 38 км.  Първите 13 км карате по хоби трака , т.е. следите бяла лента  „BULDOC”  . След първото изкачване до билото минавате в трака на експерта и следите за  синя лента  „BULDOC”  . На 3 км имате точка Danger  бъдете внимателни , мястото представлява път през полето , който в края е отрязан . 50 метра преди края на пътя трябва да се завие наляво , Внимавайте много мястото предразполага да се кара бързо по пътя.  Имате две точки Attencion  който са пресичане на асфалтови пътища в региона на местност Узана .  Имате един по труден екстрим на 48 км (малкия комин / GATE_NENO от 2020г.). На 60 км имате стръмно спускане от дясната страна на дере. Не влизайте в дерето! Мястото е маркирано с плътна лента. Трасето минава по горски пътища и пътеки с голяма трудност. Терена в началото до 15 км е каменист  , след това се кара в букови гори . В гората е възможна поява на туристи , джипове и друга горска техника , бъдете внимателни особено по по-главните пътища.

 

Експерт

Трака е с дължина 64 км по GPS  , презареждането е на 36 км.  Трасето е маркирано със синя лента  „BULDOC”  . На 3 км имате точка Danger  бъдете внимателни , мястото представлява път през полето , който в края е отрязан . 50 метра преди края на пътя трябва да се завие наляво , Внимавайте много мястото предразполага да се кара бързо по пътя.  Имате две точки Attencion  който са пресичане на асфалтови пътища в региона на местност Узана .  Имате един по труден екстрим на 46 км (малкия комин / GATE_NENO от 2020г.). На 60 км имате стръмно спускане от дясната страна на дере. Не влизайте в дерето! Мястото е маркирано с плътна лента. Трасето минава по горски пътища и пътеки с голяма трудност. Терена в началото до 15 км е каменист  , след това се кара в букови гори . В гората е възможна поява на туристи , джипове и друга горска техника , бъдете внимателни особено по по-главните пътища.

 

Про

Трака е с дължина 75 км по GPS  , презареждането е на 38 км.  Отклоненията за Про са маркирани със оранжева лента „BULDOC”  . Ако няма оранжева лента карате по сините  ленти  „BULDOC”  . На 3 км имате точка Danger  бъдете внимателни , мястото представлява път през полето , който в края е отрязан . 50 метра преди края на пътя трябва да се завие наляво , Внимавайте много мястото предразполага да се кара бързо по пътя.  Имате две точки Attencion  който са пресичане на асфалтови пътища в региона на местност Узана . На 13 километър имате едно  екстремно качване по дере около 1 км (дерето което се спускаше 2021г.)Кара се по дерето или по левия ръб. За тези който не успеят да го качат има обход  маркиран с розов цвят и наказание от 2 часа ). На 59 км имате стръмно спускане от дясната страна на дере. Не влизайте в дерето! Мястото е маркирано с плътна лента. Трасето минава по пътеки с голяма трудност и през гора без видима следа. Препоръчва се мека гума. В гората е възможна поява на туристи , джипове и друга горска техника , бъдете внимателни особено по по-главните пътища.

 

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Петък, 29.09.2023г.
19.00-22.00 – предаване на GPS устройствата за качване на трак - комплекс ДАМАСЦЕНА

Събота- Навигация, 30.09.2023г.
09.00-09.30 – обявяване на стартов списък, раздаване на GPS устройствата
09.30-09.50 – откриване и брифинг за състезателите
10.00 – старт на първи участник

Неделя - Ендурокрос, 01.10.2023г.
08.30 – 09.20 – Записване ендурокрос и получаване на транспондери срещу лиценз
9.30 – 14.00 – Ендурокрос по програма
14.30 – Обявяване на предварителни резултати за ден 2 и двата дни общо. Подаване на контестации
15.00 –Награждаване


Такса за участие:
Такса за участие в състезанието е в размер на 70лв. и важи за записалите се онлайн до 28 септември, 23.59 часа

За записалите се след този срок таксата ще бъде 80лв.

Клас Жени и Джуниър са без такса участие.

Осигурен охраняем парк до ендурокрос трасето за петък и събота вечер! 

В събота записване и качване на трак няма да има!

Трасета
Навигация: Подробни брифинги за навигацията ще получите до петък вечер преди състезанието.
Ендурокрос: естествени и изкуствени препядствия.

Класове:
Мотори PRO, EXPERT, SENIOR, STANDART, STANDART JUNIOR (13-18г.), ЖЕНИ, Х-MINI JUNIOR (11- 13г.)

Трасе координатори: 
Николай Куков, Ненчо Стефанов

Организатор: Алба Дамасцена МСК
Директор на състезанието: Ради Попминчев
Времеизмерване: Валентин Пантев
GPS Контрол: Николай Куков

Жури към BGX: Бижо Бижев, Пламен Анев, Асан Имамов

Връзка с организатора:
Ради Попминчев: 0899 827 314

Места за настаняване:
Хотели и къщи за гости в Павел баня

За всички участници и любители на природата!

Най-големият къмпинг "Алба" в Розовата долина ви очаква и предлага специални условия.
За комфорта на гостите са осигурени:
-Навес с маси, столове, кухня и барбекюта за 70 души
-Топла вода
-Студена вода
-Баня
-Тоалетна
-Индивидуални парко места
-Ток
За контакти: +359876241515

Календар с по - важните ендуро събития
от националния и световен календар