Хард Ендуро Корница

Предваителен стартов списък навигация | Стартов списък навигация | Класиране навигация | Класиране ендурокрос | Крайно класиране

ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ!

Основните точки на състезанието са посочени на картата.

Раздаването на GPS устройствата ще бъде от 8:30 до 9:30 часа на Ендурокроса/Старт-финала на навигацията (вижте картата с основни точки по-горе и маршрут как да стигнете до там). В двора на училището ще бъде охраняемия паркинг за мотори и ремаркета – за петък и събота вечерта.

Ще има две места за оставяне на горивото за презареждане – първото е на охраняемия паркинг в училището,  второто е на  Ендурокроса/Старт-финала. До 9,30 в събота трябва да сте оставали надписаните с номер туби.

Презареждането е едно за всички класове, на същото място (Папрата) както през миналата година.

Относно поставената маркировка с ленти по класове е важно да запомните следното: траковете на Про, Експерт, Сеньор и Стандарт са маркирани с ленти и надпис „BulDock“ с различни цветове:

Експерт -  БЯЛА лента.

Стандарт - БЯЛА лента, отклоненията със СИНЯ лента.

Про - БЯЛА лента, отклоненията с ОРАЖНЕВА лента. 

Сеньор - БЯЛА лента, отклоненията със СИНЯ лента. Джуниър – червено-бяла лента.

Затваряне на трасето в 18 часа.

Ред на стартиране: Про, Сеньор, Експерт, Стандарт, Жени, Джуниър

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС ЕКСПЕРТ

Обща дължина на трасето 61км по GPS. Презареждането е на 34км по GPS. Препоръчваме задължително презареждане и за всеки случай стартиране с повече гориво, тъй като първата част е доста по-трудна и натоварваща. Задължително е да се кара с нови гуми!

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища. На доста места карате по тесни, едва забележими пътеки със страничен наклон. Преминавайте внимателно. Първата част (до около 15-км) е доста бавна и натоварваща, основно с пътеки. След това тракът е по-балансиран, като се редуват пътеки и черни пътища. 

Тракът за клас ЕКСПЕРТ е маркиран изцяло с БЯЛА лента с надпис „BulDock“.

Нямате задължителни участъци и контроли. Имате 2 участъка с 2 обхода, всеки с наказание от по 30 минути. Ще бъдат отбелязани на GPS с различен цвят. Първият обход е на екстрийм на 15-ти км по GPS. Ако не може да качите екстрийма, обхода ви е от ляво по трака на клас Джуниър/Жени. Вторият участък е на 47-км по GPS. Представлява пътека в дере с камъни и излизане надясно по билото, където има паднали дървета. Обходът е отляво по трака на Сеньор/Стандарт.  

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС СЕНЬОР

Обща дължина на трасето 60км по GPS. Презареждане на 33км по GPS. Препоръчваме задължително презареждане и за всеки случай стартиране с повече гориво, тъй като първата част е доста по-трудна и натоварваща. Задължително е да се кара с нови гуми!

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища. Първата част (до около 15-км) е доста бавна и натоварваща, основно с пътеки. След това тракът е балансиран, като се редуват пътеки и черни пътища. 

Основно карате трака на клас ЕКСПЕРТ маркиран с БЯЛА лента, като заобикаляте няколко по-трудни участъка, където карате по отклоненията на клас СТАНДАРТ маркирани със СИНЯ лента с надпис „BulDock“. Следете отклоненията на GPS устройството, ще трябва да разчитате на уменията си за навигация по GPS.

Нямате задължителни участъци и контроли. Имате 1 участък с обход с наказание от 30 минути. Ще бъде отбелязан на GPS с различен цвят. Намира се на 19-ти км и представлява екстрийм. Ако не може да го качите, ще трябва да се върнете и да минете по обхода с наказание от 30 мин.

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС СТАНДАРТ

Обща дължина на трасето 63км по GPS. Презареждането е на 34км по GPS. Препоръчваме задължително презареждане. Задължително е да се кара с нови гуми!

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища. На няколко места карате по тесни, едва забележими пътеки със страничен наклон. Преминавайте внимателно, като следите да не слезете под пътеката, че ще ви трябват доста време и сили за да се върнете обратно, като на някои от тях е невъзможно без чужда помощ.

Отклоненията по трака за клас СТАНДАРТ са маркирани със СИНЯ лента. Голяма част от трака съвпада с този на клас Експерт, като там се кара по БЯЛА маркировка.

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС ПРО

Обща дължина на трасето 64 км по GPS. Презареждането е на 35км по GPS. Препоръчваме задължително презареждане стартиране с пълен резервоар, тъй като първата част е доста по-трудна и натоварваща. Задължително е да се кара с нови гуми!

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища. На доста места карате по тесни, едва забележими пътеки със страничен наклон. Преминавайте внимателно. До презареждането тракът е доста натоварващ, след това имате само 2 отклонения от експертския трак.

Отклоненията по трака на клас ПРО са маркирани с ОРАНЖЕВА лента. През останалото време карате трака на клас Експерт, маркиран с БЯЛА лента.

Имате 1 задължителен участък /на 32-ти км по GPS, отбелязан на трака с SS/ – влизате в дере, което завършва с екстрийм, ограден с лента. Контролата е физическа, ще я получите от стюардите. Обходът е по пътека отдясно преди дерето с наказание 30 минути.

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС ДЖУНИЪР

Обща дължина на трасето 33 км по GPS, без презареждане.

Трасето е маркирано с ЧЕРВЕНО-БЯЛА лента. На доста места, основно по пътища карате по маркировката на останалите класове, като там където трябва да се отклоните има ЧЕРВЕНО-БЯЛА лента.

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища.

 

БРИФИНГ ЗА КЛАС ЖЕНИ

Обща дължина на трасето 48 км по GPS. Презареждането е на 25-ми км по GPS.

Трасето е комбинация от трака на Джуниър и Стандарт. Карате по  червено-бялата маркировка на клас Джуниър, а там където трасето ви съвпада с останали класове- по СИНЯ/БЯЛА лента. Следете отклоненията на GPS устройството, ще трябва да разчитате на уменията си за навигация по GPS при отклоненията.  

Трасето основно е по пътеки и неизползваеми горски пътища. На няколко места за кратко се кара по главни горски пътища – на тях бъдете внимателни, особено където няма видимост и по скоростните отсечки и кръстовища.

 

Здравейте приятели на ендурото!

Община Гоце Делчев, Кметство Корница и Ендуро Клуб Корница имат удоволствието да Ви поканят на 2-ри кръг от Българския Екстремен Eндуро Шампионат HARD ENDURO KORNITSA, който ще се проведе в Корница на 1-2 юни 2024г.

В състезанието могат да участват само лицензирани от Българската федерация по мотоциклетизъм състезатели! Повече информация вижте в  Условия за участие!

Допълнителна информация за времетраене, дължина на трасетата, специални участъци, презареждане и др.специфични изисквания очаквайте скоро!

Карта с по-важните локации от състезанието. Интересни точки за публика и зрители ще бъдат добавени непосредствено преди първия състезателен ден.

 

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Петък, 31 май 2024

18.30-22.00 – записване за участие и предаване на GPS устройствата за качване на трак в „Бар Барчо“

 

Събота 1 юни 2024 - Навигация

09.00-09.30 – обявяване на стартовия списък, раздаване на GPS устройствата

09.30-09.50 – откриване и брифинг за състезателите

10.00 – старт на първи участник

 

Неделя 2 юни 2024 - Ендурокрос

08.30 – 09.20 – Записване ендурокрос и получаване на транспондери срещу лиценз

10.00 – 14.00 – Ендурокрос по програма

14.00 – Хилклаймб  BOBIMX

14.30 – Обявяване на предварителни резултати за ден 2 и двата дни общо. Подаване на контестации.

15.00 –Награждаване

 

Такса за участие заплащана към организатора:

Такса за участие в състезанието, включваща тениска за събитието е в размер на 100 лв. и важи за записалите се онлайн до четвъртък 30 май, 23.59 часа. За записалите се след този срок таксата ще бъде 150 лв.

Клас Жени и клас Джуниър са без такса участие.

 

Осигурен охраняем парк за мотори и ремаркета в двора на училището за петък и събота вечер, който ще действа от 18 до 7 часа. ВАЖНО! Мотор, който бъде вкаран, няма да може да бъде изкарван и ще може да се вземе чак в 7 часа сутринта!

В близост до ендурокроса има място за кемпери и каравани – отбелязано е на картата. Вода и ток има на разстояние от около 50м.

 

Ако желаете може да изпратите предварително надписани (с номер и клас) GPS устройства и такса участие до:

ЕКОНТ офис Неврокоп, гр. Гоце Делчев, за Асан Мохаремов Имамов, тел. 088 991 8558.

Най-късно до сряда 30 май 2024г. трябва да сте ги изпратили.

В събота записване и качване на трак няма да има!

 

Трасета

Навигация: подробна информация за навигацията ще получите скоро.

Ендурокрос: естествени и изкуствени препятствия.

 

Класове

• Мотори Про, Експерт, Сеньор, Стандарт, Жени, Джуниър

 

Награди:

Осигурени предметни награди за призовите тройки във всички класове.

Предметни награди за Хилклаймб, осигурени от BOBIMX.

 

Организатор: Ендуро Клуб Корница

Директор на състезанието: Асан Имамов

Времеизмерване: Валентин Пантев

GPS Контрол: Николай Куков

Трасе координатори:  Асан Имамов, Адем Муса

 

Жури към BGX: Ради Попминчев, Радостин Георгиев, Бижо Бижев

 

Връзка с организатора:

Асан Имамов: 088 991 8558

Места за настаняване:

Спа Хотел Парадайс с.Огняново - https://paradisehotelbg.com/

Хотели и къщи за гости в гр.Гоце Делчев (15 км), Огняново и Балдево (20 км)

Календар с по - важните ендуро събития
от националния и световен календар