Xtreme Enduro Sevlievo

Крайно класиране Xtreme Enduro Sevlievo

Заявки за участие |  Стартов списък | Класиране навигация | GPS траковe | Класиране ендурокрос


На вниманието на всички състезатели!
Записването за ендурокроса в неделя започва от 8:30 до 9:30.
На записването ще получите транспондер за времеизмерването срещу лиценза или някакъв документ за самоличност.
След прключване на състезанието връщате транспондера и си взимате документа.


Записването за Xtreme Enduro Sevlievo - I-ви кръг от БГ-Х Ендуро Шампионата започва от 18 часа на Mотополигон Горна Росица.
Всеки състезател трябва да представи състезателен лиценз. Тези, които не са ги получили ще ги вземат на място.

КАРТА НА ТРАКОВЕТЕ И ТОЧКИТЕ ЗА ЗРИТЕЛИ ЗА СЪБОТНИЯ ДЕН !

https://goo.gl/maps/dRLyKiYaG2C2

ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ НАВИГИРАТЕ ДО ТОЧКИТЕ, ТРЯБВА ДА ОТВОРИТЕ КАРТАТА В ПРИЛОЖЕНИЕТО Google maps. ПОСОКАТА НА ДВИЖЕНИЕ Е ОБРАТНО НА ЧАСОВНИКОВАТА СТРЕЛКА.

СТАНДАРТ И ЖЕНИ - ЗЕЛЕН ЦВЯТ
ЕКСПЕРТ И СЕНЬОР - ОРАНЖЕВ
ПРО - СИН


Допълнителен регламент за Xtreme Еnduro Sevlievo 2019

В състезанията от BG-X ENDURO CHAMPIONSHIP могат да участват само състезатели с валиден състезателен лиценз!

Онлайн брифинг – Xtreme Enduro Sevlievo 2019

Класове Стандарт и Жени
Трасето е с дължина 70 км, като презареждането е на 40км. Маркирано е с зелени спрей маркери на по трудните за навигиране места и разклоненията. Тубите с бензин да бъдат надписани и предадени до 9 часа в Събота на старта. Предимно се кара по горски пътища и пътеки, по които има доста коловози и камъни, така, че бъдете внимателни. За предпочитане е да бъдете с нови гуми за кал. На няколко места пресичате асфалт (ще имате знак внимание на GPS трака) и преминавате през малки махали, бъдете внимателни!!! Стартът и финалът са на едно и също място, като в начало тръгвате по трасе очертано с ленти и след това е началото на трака, финала е по същия начин.   

Класове Експерт и Сеньор   
Трасето е с дължина 90 км, като презареждането е на 45км. Маркирано е с оранжеви спрей маркери на по трудните за навигиране места и разклоненията. Тубите с бензин да бъдат надписани и предадени до 9 часа в Събота на старта. Трасето е със смесен тип, като в началото и края се кара по горски пътища с доста коловози по тях, а останала част е по горски пътеки. Трудността му е съобразена със нивото на трудност на класа ви. За предпочитане са нови гуми за кал. Имате един специален участък веднага след презареждането очертан с ленти и след изкачването му имате контрола , като за непреминаването му се налага наказание от 1 час. Няма ограничения за скоростта. На няколко места пресичате асфалт (ще имате знак внимание на GPS трака) и преминавате през малки махали, бъдете внимателни !!! Стартът и финалът са на едно и също място, като в начало тръгвате по трасе очертано с ленти и след това е началото на трака, финала е по същия начин. 


Клас ПРО
Трасето е с дължина 90 км, като презареждането е на 45км. Маркирано е с оранжеви спрей маркери на по трудните за навигиране места и разклоненията. Там където трака се отделя от този на Експерт има маркери в синьо. Тубите с бензин да бъдат надписани и предадени до 9 часа в Събота на старта. Трасето е със смесен тип, като в началото и края се кара по горски пътища с доста коловози по тях, а останала част е по горски пътеки. Трудността му е съобразена със нивото на трудност на класа ви. За предпочитане са нови гуми за кал. Няма ограничения за скоростта. Има един специален участък очертан с ленти веднага след презареждането, като за непреминаването му се налага наказание от 1 час. Има една контрола, която е на средата на специалния участък. На няколко места пресичате асфалт (ще имате знак внимание на GPS трака) и преминавате през малки махали, бъдете внимателни !!!. Стартът и финалът са на едно и също място, като в начало тръгвате по трасе очертано с ленти и след това е началото на трака, финала е по същия начин.

Трасето се затваря в 18.30 часа.
Състезатели преминали зоната на презареждане след 16.00ч. се прекратяват от състезанието.


Здравейте състезатели, приятели и фенове на ендуро спорта !
Ние от Мотоциклетен спортен клуб „Ендуро Севлиево“ сме изключително щастливи, отново да ви приемем на наша територия, като домакини на първия кръг от БГ-Х ендуро шампионата на България за 2019г.

Както и миналата година, център на събитието ще бъде Мотополигон „Горна Росица“ – включващ всичките си удобства за организиране на мотоциклетни мероприятия. На разположение ще бъдат всички екстри които предлага мотополигона ( охраняем паркинг, закрит парк за мотоциклети , кетъринг, санитарни възли, клетки за водоструйки)

Тази година направихме някой подобрения по ендуро крос трасето, като включихме няколко нови и интересни елемента. Тези от вас които се състезаваха през миналата година, изказаха своето задоволство от комбинацията мотокрос, крос кънтри и ендуро крос, като се надяваме тази година да бъдем поне едно ниво нагоре !

Старта на навигацията, както и миналата година ще бъде с част от мотокрос трасето и неговите елементи от скокове, стръмни изкачвания и спускания, като след напускане на трасето, ще стартирате навигацията по трака на своите GPS устройства.

Траковете ще бъдат разположенини в предбалкана, южно от мотополигона , в комбинация от много интересни нови участъци, в които думата издържливост, ще звучи в пълна сила.
По отношение избора на гуми и дългосрочната прогноза с очаквания на валежи през следващите седмици, препоръчваме да помислите и за варианти с грайвер за кални условия.

Регламента на състезанието, записване за участие, стартови номера, новини и подробности очаквайте в близките дни.

Всички подробности, новости и изменения, касаещи целия шампионат, който е част от Българска федерация по мотоциклетизъм , ще бъдат обявени до няколко дни на официалния сайт на шампионата, www.bgx.bg

Кетъринка който се хареса на всички през миналата година, отново ще се грижи за вашите кулинарни изисквания и надяваме се , отново ще бъдете така доволни.

Предвидили сме, няколко специални изненади като се надяваме да зарадват всички вас, състезатели и публика, но за това по-късно

По отношение местата за настаняване, може да се възползвате от множеството сайтове за такива услуги като booking trivago и т.н. в които са включени всички възможности за настаняване в района, като хотели, къщи за гости и апартаменти.

Специални благодарности на всички наши спонсори, за оказаната финансова, материална и морална подкрепа.

 

Календар с по - важните ендуро събития
от националния и световен календар